☰  MENU

Onze geschiedenis

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal,

Net na de oorlog in 1944 toen Jang Stukken 21 jaar was ging hij werken bij stukadoor De Boon in Elen (kort bij Maaseik) als bezettershulp. De bezetter ging toen nog met de fiets naar het werk en de pleister bestond nog uit twee lagen, een laag zand met kalk en een afwerking bestaande uit witte kalk. Die eerste werd buiten met de schup klaargemaakt en naar binnen gedragen in een mortelbak. Bij De Boon leerde Jang dus hoe hij mortel moest maken en hoe hij deze moest smeren.

Na een aantal jaren daar gewerkt te hebben nam Jang het initiatief en begon zelfstandig als stukadoor, en dat ging goed.. want al snel kwamen ook zijn broers bij hem werken. Zo groeide het tot een familiebedrijf waar later ook zijn twee zonen Jan en Jom in kwamen meewerken. Ondertussen reden ze met twee camionetten, een oude blauwe Volkswagen met bak en een oude mercedes camionette


Als een van de eerste in België investeerde Jang in spuitmachines om de mortel tegen de muur te spuiten waar dit voorheen allemaal handmatig gesmeerd werdt. Hij begon ook met containers te werken om zo gemakkelijk al het materiaal met een vrachtwagen van bouw tot bouw te rijden, want in tegenstelling tot de meeste aannemers heeft een stukadoor toch redelijk wat materiaal en stellingen nodig.

Toen jang op pensioen ging zette zijn twee zonen Jan en Jom nog even samen het bedrijf verder maar al snel gingen elk hun eigen weg. In tegenstelling tot het grotere bedrijf van vroeger waren er nu twee kleine bedrijfjes die zich vooral richten op hoge kwaliteit pleisterwerken en cementwerken bij particulieren.

Toen de zonen van Jom, Sam en Jim oud genoeg waren zijn ze ook beide in het bedrijf gestapt en hebben zo de stiel van hun vader mogen leren. Tot op de dag van vandaag proberen we ons nog altijd te onderscheiden door kwaliteit en service te leveren aan particulieren die daarnaar opzoek zijn.